خانه / باشگاه همیاری رباطمراد / نژاد مردم رباط‌مراد
نژاد
Kanoon_027

نژاد مردم رباط‌مراد

مردم این منطقه از همان نژاد مردم میانه ایران می‌باشند و به نظر می‌رسد نخستین ساکنان رباط‌مراد از نوادگان مهاجر این ایل باشند.

ریشه‌یابی نام رباطمراد

به گفتهی برخی از بزرگان روستا شخصی به نام “مراد” از پیشگامان ایجاد این روستا بوده است و طایفهی “مرادی”ها از نسل او هستند. ظاهراً وجه تسمیّه رباطمراد هم به همین دلیل است. رباط یعنی آبادی.

رباط‌مراد به دلیل داشتن زمین و آب کافی در قدیم پذیرای مهاجرین فراوانی بوده است، گروهی از ساکنین رباط‌مراد نوادگان مهاجرین خوانساری هستند که اقوام “میراحسنی” و “مجدی” از این گروهاند.

عدّهای از “محمّدی”های رباط‌مراد از مهاجرین “وانشان” از توابع “خوانسار” میباشند، طایفهی حاجابراهیمیها از منطقهی دُر، دهق و علویجه و گروهی از جمله طایفهی خیریها و حصومیها و هاشمیها از تجره و دهق از توابع اصفهان به این روستا مهاجرت کردهاند. در سالهای اخیر به دلیل بالاتر بودن نسبی امکانات رفاهی رباطمراد، عدّهای نسبتاً زیاد از روستاهای اطراف (قیدو، مزاین، گلماگرد (جلماجرد)، نفیس و فشارود) به این روستا نقل مکان کردهاند.

گروه‌های قومی

طوایف مهمّ منطقه به ترتیب حروف الفبا عبارتند از:  آذرنگ، ابراهیمی، احمدی، ارزگر، ارش، اسکندری، اسلامینیا، اسماعیلی، اکبری، امانی، ایمنی، بخشش، بافکار، باقری، براتی، برزکار، پهلوانی، ترازی، توانگرریزی، توسلی، توکلی، جانمحمدی، جلیلی، جمشیدی، حسنی، حسیننژاد، حسینی، حیدری، حیدری ارّه کمر، خاتونی، ختایی، خراسانی، خیری، خیرّی، دارابی، درویشی، رحیمی، رستمی، رضایی، زاهدی، زینالعابدینی، سامانی، سلیمانی، شجری، شکری، شهیدمدنی، شهیدی، شیخی، صادقی، صفری، عبدالهی، عبدی، علمالهدی، علیجانی، علیزاده، علیشاهی، عینی، غضنفری، فدوی، فرجی، فرخی، قاسمی، قاسمیراد،  کارگر، کاظمی،  کاوه، کرمی، کریمی، کفایتی، متّقی، مجدی، محمّدکریمی، محمّدی، محمودی، مختاری، مدنی، مرادی، مشهدی، مظاهری، مکی، ملایی، میراحسنی، میرزایی، نورعلی، نیک، نیکبین، هاشمی، هاشمی دهقی، یاوری، یوسفی و … را نام برد.

مدیریت سنّتی و شیوه ی حلّ اختلاف

اختلافات محلّ عمدتاً به صورت ریشسفیدی و با پادر میانی معتمدین محل حل و فصل میگردد. جدیداً هم در برخی موارد، کار به شورای حل اختلاف میکشد.

 

خویشاوندی

امروزه ازدواجها در محل عمدتاً برون گروهی صورت گرفته و محدودیّتی در ازدواجها و پیوندهای خویشاوندی منطقه وجود ندارد.

 

شرایط زبانی

در منطقهی رباط‌مراد، مردم، فارسی را با کمی تغییرات محلّی در گویش صحبت میکنند. در بخش گویش مردم رباط‌مراد میتوانید تعدادی از واژههای مخصوص این دهستان را بخوانید. هر چند گسترش فرهنگ عمومی جامعه و تأثیرات فراوان رسانههای کشوری همچون رادیو و تلویزیون، این گویش زیبا را بسیار کمرنگ کرده و شاید دیری نپاید که بسیاری از واژهها و اصطلاحات بومی به دست فراموشی سپرده شوند.

 

شرایط مذهبی

اکثریّت مردم منطقهی رباط‌مراد مسلمان و شیعهی دوازده امامی هستند. گفته شده تا بیش از یک قرن پیش عدّهای زرتشتی در این روستا ساکن بودهاند که به مرور زمان به دین اسلام مشرّف شدهاند.

درباره @abinmehr

دوباره بررسی نمایید

نیکوکاری

همانا سپاسگزاری از نیکوکاران، سپاسگزاری از خداست

تکریم و تجلیل از خیّرین مَن لَم یَشکُرِ المَخلوق لَم یَشکُرِ الخالق همشهریان و هم‌دیاران …

یک دیدگاه

  1. سید حسین مدنی

    ضمن عرض سلام و تشکر فراوان از ارائه اطلاعات زادگاهم خواهشمند است در صورت داشتن اطلاعات کل طوایف جهت اشنایی سایر دوستان اقدامات لازم را مبذول فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس خرید هاست