خانه / امکانات همگانی / امکانات همگانی
درمانگاه شهید یوسفی
DSC00429

امکانات همگانی

رباط‌مراد از نظر امکانات آموزشی، بهداشتی، درمانی، فرهنگی و ورزشی در حدّ متوسّطی قرار دارد و هنوز احساس کمبود به خصوص در زمینه‌ی آموزش حس می‌شود.

امکانات آموزشی

قبل از کاهش جمعیّت رباط‌مراد، (به دلیل مهاجرت به شهرهای بزرگ) مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان به تفکیک جنسیّت، در آن رونق خاصّی داشت و از آن جایی که بیشتر نقاط روستایی منطقه، فاقد امکانات درمانی و بهداشتی کافی بودند و فقط سطح آموزشی ابتدایی را داشتند. برای ادامهی تحصیل مجبور به مراجعت به رباط‌مراد، خمین و یا نقاط دیگر بودند.

در حالی که در دهه ۶۰ تعداد دانش آموزان دختر و پسر در سه مقطع تحصیلی بیش از ۱۲۰۰ نفر بوده است، امروزه با کاهش جمعیّت ناشی از مهاجرت وحشتناک مردم، به ویژه قشر جوان از این دهستان، شاهد انحلال دبیرستانها و مختلط شدن مدارس راهنمایی و ابتدایی هستیم.

نکتهی جالب این که مسئولین به تازگی به فکر ساخت دانشگاه پیام نور در این منطقه افتادهاند تا شاید رونقی به این منطقه بدهند!

 

امکانات بهداشتی و درمان

از مراکز رفاهی روستا میتوان به مرکز بهداشتی و درمانی شهید یوسفی رباطمراد اشاره نمود که درسال ۱۳۴۷ تأسیس گردیده و نقش مهمّی در افزایش سطح بهداشت، درمان و فرهنگ مردم رباط‌مراد و روستاهای اطراف ایفا میکند. این مرکز مجهز به داروخانه، آزمایشگاه، مطب پزشک عمومی و دندانپزشکی می‌باشد.

در ضمن یک واحد خانهی بهداشت نیز در مرکز رباطمراد جهت مراقبهای بهداشتی مربوط به خانوادهها تأسیس گردیده است.

امکانات فرهنگی

  کتابخانهها: رباط‌مراد دو کتابخانه دارد یک کتابخانه عمومی با نام کتابخانهی صاحبالزّمان که با همّت شهید والامقام رحمتالله هاشمی و عدّهای از جوانان مؤمن روستا، قبل از انقلاب تأسیس شد و بعد از انقلاب با نظارت و تجهیز توسط ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی به اهالی خدمات فرهنگی ارائه میکند. چندی پیش هم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این روستا اقدام به احداث مرکزی نموده که علاوه بر کتاب و کتابخوانی، خدمات دیگری از جمله، برگزاری کلاسهای فرهنگی و هنری مانند خوشنویسی، نقّاشی، طرّاحی و هنرهای دستی به کودکان و جوانان روستا ارائه میدهد.

 

مساجد رباط‌مراد

رباط‌مراد تا قبل از وقوع سیل در سال ۱۳۳۶، دو مسجد داشت که با عناوین مسجد “مرحوم حاج حسینعلی” و مسجد “بزرگ” در هنگام سیل آسیب جدّی دیدند، پس از سیل به مرور زمان سه مسجد دیگر با عناوین مسجد پایین (پیغمبر اکرم)، مسجد وسطی (امام حسن مجتبی) و مسجد بالا (مسجد امام علی یا جامع) مشهورند.

در چند سال گذشته هم نوادگان مرحوم حاج حسینعلی، اقدام به بازسازی مسجد نموده و هم اکنون این مسجد نیز در ماههای محرّم و صفر، میزبان عزاداران حسینی میباشد.

 

امکانات ورزشی

از مراکز فرهنگی ورزشی در رباط‌مراد میتوان به مجموعهی ورزشی شهید تختی اشاره کرد این مرکز قبل از وقوع انقلاب اسلامی توسط خانهی فرهنگ روستا (از ادارات تابعهی تعاون روستایی) و با همّت جمعی از جوانان روستا در جنوب غربی روستا با تسطیح زمین فوتبال و کاشت دروازه در زمین خاکی آغاز شد. در اوایل انقلاب با همّت و تلاش جمعی از جوانان به ویژه زحمات فراوان مرحوم حاج محمّد مدنی سالن کوچکی در کنار زمین فوتبال احداث شد که به عنوان رختکن و سرویس بهداشتی همچنین سالن بازی پینگ پنگ از آن استفاده میشد. زمینی برای والیبال هم اختصاص یافت که تسطیح، خطکشی و نصب تور والیبال برای آن انجام گرفت.

در سالهای اخیر، سالن ورزشی نیز توسط سازمان تربیت بدنی به مجموعه افزوده گردید که در آن علاوه بر امکانات اوّلیّهی فوتسال، بسکتبال و والیبال، امکانات ورزشهای رزمی نیز وجود دارد. این مجموعه توسط سازمان تربیت بدنی فنسکشی شده است. لازم به ذکر است که زمین این مجموعه از جمله زمینهایی است که خیّر محترم حاج علی مرادی اهدا نموده است. لطف خداوند شامل حالش باشد.

درباره @abinmehr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس خرید هاست