خانه / اقتصاد / مجمع خیرین و نیکوکاران، پناهگاهی امن برای بی‌پناهانِ رباط‌مراد
nikookaran

مجمع خیرین و نیکوکاران، پناهگاهی امن برای بی‌پناهانِ رباط‌مراد

پیشگفتار

با درود پیشگاه هم‌دیاران مهربان
ایده نخستین تشکیل مجمع خیرین و نیکوکاران بر‌می‌گردد به مراسم شب نوزدهمِ ماه مبارک رمضان در سال ۱۳۹۴ خورشیدی که طبق یک سنت دیرینه، منزل حاج آقا محمد مدنی هر سال برگزار می‌گردد.
یکی از مسئولین کمیته امداد امام خمینی شهرستان خمین به اتفاق جمعی از دوستان آمده بودند تهران و شب تشریف آوردند منزل حاج آقا مدنی.
قرار شد چند دقیقه‌ای میکروفن در اختیار ایشان قرار بگیرد.
در هنگام سخنرانی ایشان جمله‌ای به زبان آورد که اتفاقاَ همین یک جمله انگیزه کاشتِ نهال مجمع خیرین و نیکوکاران را در سرزمین حاصلخیز عشق و معرفت افزایش داد.
جمله، این بود: «متأسفم این جمله رو عرض می‌کنم که با وجود این تعداد رباطمرادی که در حال حاضر ساکن تهران هستند و الحمدلله از تمکن مالی بالایی هم برخوردارند، شاهد هستیم، تعداد زیادی از خانواده‌ها در زادگاه شما، به لحاظ معیشتی در وضعیت بسیار دشواری هستند، به گونه‌ای که حتی توان خرید یک کیلو گوشت را هم ندارند.»

این جمله از زبان یک فرد غریبه در خصوص مردم با غیرت رباط‌مراد؛ همچون ضرباتِ متعددِ پُتک، باعث شد جرقه تشکیل این انجمن مردمی یا مجمع خیرین در ذهنم زده شود.
در همین زمینه، پیشنویس اولیه اساسنامه، ( که اتفاقا اساسنامه بسیار ساده‌ای هم بود ) نگارش و در اختیار هیئت امناءِ هیئت متوسلین به ائمه اطهار(ع) قرار گرفت. خوشبختانه بعد از مدتی با موافقت دوستان هیئت امناء، اساسنامه تشکیل مجمع خیرین و نیکوکاران به تصویب رسید.

اهداف تشکیل مجمع خیرین

حمایت آبرومندانه و دائمی از خانواده‌های بی‌بضاعت، به ویژه پیرمردان و پیرزنان ناتوان و از کار افتاده، ایتام، زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست، معلولین جسمی، ذهنی و بیماران

ساختار تشکیلاتی مجمع خیرین و نیکوکاران:
مجمع خیرین و نیکوکاران، دارای ۹ عضو می‌باشد که ۲ نفر از این اعضا به عنوان عضو علی‌البدل و ۷ نفر عضو اصلی هستند. اعضا از بین خود یک نفر را به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب می‌نمایند.
ترکیب هیئت مدیره:
۱- رئیس هیئت مدیره
۲- نایب رئیس
۳ – حسابدار
۴ – صندوقدار
۵ – بازرس اول
۶ – بازرس دوم
۷ – سخنگو و مدیر روابط عمومی
۸ – عضو علی‌البدل
۹ – عضو علی‌البدل
یکی از ارکان محوری مجمع خیرین، گزینشِ اعضای هیئت مدیره بود که الحمدلله دوستانی که در نهایت انتخاب شدند از چهره‌های شناخته شده، مومن، متدین، مردمی، پاک‌دست، پاک نفس و مورد تأیید هیئت امنای هیئت متوسلین به ائمه اطهار(ع) هستند.

منطقه جغرافیایی و محدودهِ فعالیتِ مجمع خیرین:
شهرستان خمین، روستای رباط‌مراد

نوع فعالیت مجمع خیرین:
۱ – تلاش برای تأمین خورد و خوراک و نیازهای نخستین خانواده‌های تحت پوشش، به ویژه تهیه مواد پروتئینی.
۲- تامین نان مورد نیاز از طریق ارائه بن رایگان نان.
۳ – پرداخت مستمری ماهیانه از طریق واریز به حساب شخصی افراد نزد پست بانک رباط‌مراد.

مهمترین فعالیت‌های انجام شده:
۱- اهدای سبد کالا:
از ابتدای فعالیت مجمع خیرین در سال ۱۳۹۴ در مجموع دوازده مرحله سبد کالا بین نیازمندانِ رباط‌مراد توزیع شده است، یکی از مصوبات مهم که توسط اعضای مجمع خیرین و نیکوکاران اتخاذ و اجرا شده، تهیه اقلام و کالاهای مرغوب و با کیفیت و اهدای سبدِ کالای پُر و پیمان به نیازمندان است، در همین راستا در هر مرحله بین ۱۵ تا ۲۰ قلم کالای ضروری و اولویت‌دار در سبد کالای اهدایی قرار گرفته است.
۲- اهدای بن رایگان نان:
یکی از طرحهای ابتکاری و کم‌نظیر مجمع خیرین و نیکوکاران، اهدای بن نان است. این طرح ابتکاری، با مشارکت فعال نانوایان محترم، بسیار آبرومندانه در حال حاضر در رباط‌مراد در حال اجرا می باشد.
۳- پرداخت مستمری ماهیانه:
جهت اطلاع هم‌دیاران بزرگوار عرض می‌کنم از بهمن ماه سال ۱۳۹۷ با عنایت حضرت حق و بزرگواری یکی از خیرین خوشنام و خوش قلب طرح پرداخت مستمری به نیازمندان (حقوق ماهیانه) در رباط‌مراد اجرا گردید، در حال حاضر ماهیانه، ده میلیون تومان به یکصد خانواده در طرح مستمری، (ماهیانه یکصد هزار تومان)، به حساب شخصی نیازمندان واریز می‌گردد.

چشم انداز آینده
بدون شک قطار مجمع خیرین و نیکوکاران، با قدرت و سرعت مناسب، به حرکت خویش ادامه خواهد داد. فرهنگ بسیار پسندیدهِ دستگیری از فقرا و نیازمندان ریشه در تاریخ این مرز و بوم دارد، بزرگان و گذشتگان رباط‌مراد به فرزندان این دیار درس اخلاق‌مداری، معرفت، کمک به هم و دستگیری از فقرا را دادند، خیرین بزرگوار و خادمین مجمع، تربیت‌شده همین مدرسه هستند و یقین داریم با ما و بی ما این قطار از حرکت باز نمی‌ایستد.

با سپاس از توجه شما

هیئت مدیره مجمع خیرین و نیکوکاران رباط‌مراد

درباره @abinmehr

دوباره بررسی نمایید

مرغ بومی

مقایسه‌ی فرآورده‌های دامی در گذشته و اکنون

دام‌داری و دام‌پروری در این منطقه، هم به صورت سنّتی و هم به روش صنعتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس خرید هاست