صفحه اصلی اقتصاد مقایسه‌ی فرآورده‌های دامی در گذشته و اکنون
مرغ بومی
مرغ بومی

مقایسه‌ی فرآورده‌های دامی در گذشته و اکنون

دامداری و دامپروری در این منطقه، هم به صورت سنّتی و هم به روش صنعتی معمول است. دام‌داری سنّتی غالباً در روستاها مرسوم بوده که شامل پرورش گوسفند، بز و گاو است.

شایان ذکر است که در این دهستان و روستاهای تابعه، تعداد زیادی واحد پرورش مرغ گوشتی و تخمگذار و همچنین تعداد محدودی واحد پرورش بوقلمون و شترمرغ هم وجود دارد.

مهم‌ترین محصولات بخش دامداری عبارتند از: شیر، گوشت، خامه(سرشیر)، کره، روغن حیوانی، ماست، پنیر، دوغ، قره‌قوروت، تخم پرندگان، پشم و موی بز.

پشم چینی

شروع فصل پشم چینی در منطقه، اواسط خردادماه می‌باشد و برای چیدن پشم گوسفندان از وسایلی مانند چرّه و قیچی استفاده میشود.

تهیه لبنیات

تهیه پنیر: پنیرگیری از آبانماه شروع شده و تا اواخر آذر ادامه دارد.

تهیهی کره و روغن: کرهی روغنی از اردیبهشتماه در منطقه تهیه شده و تا پایان مردادماه ادامه دارد. دیماه و بهمنماه فصل دوم کره و روغنگیری است.

ابزار و وسائل سنّتی دامداری

مشکله و ملاره (نیره، ظرفی سفالین شبیه خمره که بر روی شکم خود سوراخی داشت محلول آب و ماست را در آن ریخته و با تکه چرمی در آن را محکم بسته و دستههای آن را گرفته  و با حرکتی شبیه الاکلنک آنرا تکان میدادند تا دوغ و کره از هم جدا میشدند.

 از سوراخ روی شکم نیره تشخیص داده می شد که چه زمانی کره و دوغ از هم جدا شدهاند) ابزار ویژه گرهگیری و چَرَه ( قیچی ویژه پشمچینی )، کیسه قدکی (برای تهیه قرهقروت).

شیروَرَه

شیروره تعاونی سنّتی زنان محل بوده است، برای تهیه زنجیرهی لبنیّات در فصول کم شدن شیر دام.

درباره مدیریت وبگاه

مدیریت وبگاه

شانسی

انتشار فیلم یادواره شهدای دهستان تیمره (سبکبالان۹۴)

این فیلم در دو فرمت تهیه شده است. ۱) فرمت vob و دارای منو، برای …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس خرید هاست
error: