خانه / اطلاعات جغرافیایی / زیستگاه گیاهی / پوشش گیاهی رباطمراد
از بین رفتن مراتع چشمه نسار در اثر چرای بی‌رویه
از بین رفتن مراتع چشمه نسار در اثر چرای بی‌رویه

پوشش گیاهی رباطمراد

پوشش گیاهی منطقه، استپ کوهپایهای است، این مراتع را می‌توان به سه بخش خوب، متوسّط و ضعیف دسته‌بندی نمود.

مراتع خوب که با مرتع‌داری و قرق بدست می‌آید، در این منطقه بیشتر شامل گندمیان، بقولات، چتریان و دیگر گیاهان علوفه‌ای بوده است.

مراتع متوسط که در آن گیاهان، ۵۰ درصد از سطح زمین را تشکیل می‌دهند و چرای بیش از اندازه در همه جای آن دیده می‌شود.

مراتع ضعیف که مرتع آن کمتر از ۵۰ درصد زمین را پوشانده و اغلب در اطراف روستاها قرار داشته و به علت چرای دام‌ها و شخم زدن برای دیم و رها شدن، بعد از آن زمین تقریباً عاری از پوشش گیاهی است و بر اثر خشکسالی در حال نابود شدن است.

عوامل موثر بر پوشش گیاهی، درجه حرارت، نور، آب و خاک مناسب می‌باشند. بیشتر محصولات کشاورزی منطقه‌ی تیمره بهاره و تابستانه و برخی نیز پاییزه می‌باشد.

کشاورزی منطقه‌ی رباطمراد به علّت قرار گرفتن بر روی مخروط افکنه‌ی تیمره که یکی از حاصلخیزترین مناطق استان مرکزی می‌باشد، رونق خوبی داشت و در صورتی که خشکسالی‌های دهه‌ی ۸۰ و ظاهراً ۹۰ خورشیدی ادامه یابد، این دشت به کویر تبدیل خواهد شد.

محصولات پاییزه شامل گندم، جو، زیره، نخود است که در برابر سرمای زمستان مقاوم می‌باشند و در بارندگی سالانه ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ میلیمتر و درجه حرارت ۵ تا ۳۵ درجه رشد می‌کنند و در مقابل کمی بارش مقاومت دارند.

محصولات بهاره که شامل عدس، لوبیا، سیب زمینی، پیاز، هویج، یونجه، شبدر، هرندگل، توتون، تنباکو، پنبه، چغندر قند، آفتابگردان، کنجد، ذرت، هندوانه، خیار، خربزه، گوجه فرنگی و انواع سبزیجات می‌باشد، تا قبل از خشک‌سالی به صورت وسیع در منطقه‌ی رباطمراد پرورش داده می‌شدند.

کشاورزان منطقه، امیدوار هستند تا دوره‌ی خشک‌سالی زودتر پایان یابد.

از بین رفتن مراتع چشمه نسار در اثر چرای بی‌رویه
از بین رفتن مراتع چشمه نسار در اثر چرای بی‌رویه

درباره @abinmehr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس خرید هاست