
شادروان مشهدی محمّدمهدی محمّدی فرزند حاج اسداله(۱۲۹۷-۱۳۵۸ خورشیدی)، نامآور به مَشتی آقامِیدی، دهبان دهههای سی و چهل رباطمراد و از شخصیتهای محبوب، تلاشگر و با نفوذ سالهای دور رباطمراد میباشند. آن بزرگوار در فرمانداری، ژاندارمری، ثبت احوال و اسناد و سایر دستگاههای شهرستان از اعتماد و شخصیت محترمی برخوردار بودند. قبل از اصلاحات اراضی، نماینده مالکین بود و پیگیریهای زیادی در ترغیب کشاورزان به کاشت درختان و قلمستانها نمود.
ایشان با تکیه بر نظر مثبت مردم، محبودبیت خاص و عام و پشتیبانی اهالی توانست خدمات خوبی را در دوران دهبانی خود که چیزی شبیه به دهیاری اکنون و البته با اختیاراتی متفاوت بود انجام دهد. برخی از اقدامات که در زمان آن زندهیاد و با تلاش و پیگیریهای ایشان انجام شد:
۱) تغییر سوخت حمامها از هیزم به فر و نفت گاز
۲) بستن بند میانرودان
۳) واگذاری عادلانه سیصد قطعه زمین چهارصد متری پس از سیل سال ۱۳۳۷
۴) ساخت مسجد جامع فعلی
۵) بانی و مؤسس شرکت تعاونی روستایی (تا چند سال در منزل شخصی و با خدمتگزاری رایگان خودشان)
۶) تأسیس مهد کودک و خانه فرهنگ روستا
۷) تأسیس درمانگاه و فعالیت آن به طوری که حتی از شهرستانهای اطراف هم مراجعهکننده داشت.
۸) تأسیس مرکز پست رباطمراد
۹) ساخت حمام جدید
۱۰) مؤسس آرامستان فعلی رباطمراد(بنا به وصیت خودشان، نخستین شخصی بودند که در این آرامستان به خاک سپرده شدند.)



ایشان را بیشتر بشناسید:
در همین راستا نوشتهی زیر به دست توانای آقای حسن ختایی آماده شده تا به تحولات بنیادین و خدمات جاودانه آن مرحوم بپردازیم،
🟢 بخش نخست: خدمات جاودانه و امکانات رباطمراد
در بررسیِ تاریخِ این گُهر مَرز و بوم، به این نتیجه میرسیم که رباطمراد، در مقایسه با سایر قَصَبِهها، از ویژگیها و امکانات رفاهی منحصر به فردی برخوردار بوده که در ایجادِ این تحولات بنیادین، مرحوم مشدی آقامیدی نقش بسیار پر رنگی ایفا نمودند.
به عنوان نمونه:
🔸۱- وجود درمانگاه شیک و مجهز که با زحماتِ شادروان، حاج علیجان یوسفی، باغبانِ درمانگاه، بیشتر شبیه نمایشگاه گل و گیاه بود تا مرکز بهداشتی-درمانی
🔸۲- وجود مهد کودک و خانۀ فرهنگ و سالن چند منظوره
🔸۳- وجود شرکت تعاونی روستایی
🔸۴- وجود مرکز پست
🔸۵- وجود بانک
🔸۶- وجود حمام عمومی ِ مجزا و بهداشتی با سوختِ مازوت
🔸۷- وجود مدارسِ چند کلاسه و بهکارگیریِ معلمینِ دلسوز و با سواد و بهرهمندی از سپاهیانِ دانش
🔸۸- معرفیِ عادلانه و بدون پارتیبازی جوانان برای طیکردن دوره مقدس سربازی (آقا اسدالله فرزند مشدی آقا میدی در طرح تقسیم سربازها ؛ پادگان عجب شیر میافتد)
🔸۹- جابجایی روستای رباطمراد، بعد از سیل ویرانگر در سال ۱۳۳۷ و تهیه نقشهِ زیبای شهرسازی ( میدان، بلوار، خیابان و کوچهبندی پهن و شکیل )
🔸۱۰- تحویل قطعات زمین ۴۰۰ متری و ساخت و تحویل منازل مسکونی، به همتِ مردم و مهندسینِ جمعیت شیر و خورشید (هلال احمر) در جریان این سیل
🔸۱۱- وجود مسجد جامع
🔸۱۲- وجود شعبه نفت و پمپ بنزین ( روح مرحوم زنده یاد مشهدی ذبیح الله عبدالهی شاد )
🔸۱۳- وجود راه ارتباطی و بهرهمندی از وسیله رفت و آمد مناسب ( خدا بیامرزد شهید سیدابوتراب مدنی )
🔸۱۴- وجود آسیابِ مدرن و پیشرفته و بهرهمندی دهها خانواده از برق
🔸۱۵- وجود صنوف ِ مختلف از جمله: آهنگری و جوشکاری، نجاری، تأسیساتی، قصابی، بقالی، عطاری، سَلمانی، بنایی، خیاطی، موتورسازی، چراغسازی، شیرینی و بستنی، لحاف دوزی و …
🔸۱۶- تشکیل کلاسهای آموزش قالیبافی توسط همسر هنرمند مشدی آقا میدی، شادروان طاهره یوسف بیگی و توسعه و گسترش این هنر فاخر و تشویق و فراهم کردنِ مقدمات حضور دختر خانم خود، جهت شرکت در دورههای تخصصی مامایی و ارائه خدمت به بانوان روستا
🔸۱۷- انجام اصلاحات ارضی و ایجاد تحول بنیادین در نوع کشت (کاشت چغندر قند و نهال صنوبر کنار رودخانه) و بهره مندی از سموم دفع آفات نباتی، کود و بذرِ اصلاح شده
🔸۱۸- احداثِ آببندِ مناسب بر روی رودخانه و تأمین آب مورد نیاز کشاورزی
🔸۱۹- وجود خانه انصاف
🔸۲۰- اهداء شناسنامه به مردم ِ پاک دست، پاک نفس، با خدا، با ایمان، با ادب، با فرهنگ، با معرفت، کاری و مهمتر از همه دستگیرِ نیازمندان رباطمراد
🟢 بخش دوم: کدخدا میدی، ناخدای کشتیِ اُمید
همدیاران بزرگوار، مشدی آقا میدی تنها فرزند پسر شادروان حاج اسدالله محمدی، در سال ۱۲۹۷ خورشیدی، در روستای زیبای رباطمراد دیده به جهان گشود و شوربختانه در سال ۱۳۵۸ پس از ۶۱ سال عمر با برکت، دیده از جهان فرو بست و پیکر پاکش به عنوان نخستین نفر، در آرمستانِ جدیدِ رباطمراد(به سفارش خودش)، به خاک سپرده شد.
پس از بر گزیدنِ مرحوم مشدی آقا میدی به عنوان دهبان (کدخدا) و شروع به کار ایشان، روند پیشرفت و آبادانی رباطمراد سرعت بیشتری گرفت.
بدون شک، مهمترین دلیل ایجادِ تحولاتِ بنیادین در رباطمراد حضورِ مرد بزرگی بود که ایدهها و افکارِ نو و بلندی برای پیشرفتِ رباطمراد در سر میپروراند،
مشدی آقا میدی، در طول حیات پُر خیر و برکت خود، برای رضای خدا کار کرد. حتی پس از مرگ هم برای رضا خدا کار کرد (وصیت کرد نخستین فردی باشد که در گلزار کنونی رباطمراد به خاک سپرده میشود) هرگز به پُست و مقام فکر نکرد، به منافع شخصی و پر کردن جیب خود و اطرافیان نیاندیشید، آقازاده پرور نبود، از رانت بهره نبرد، به همین خاطر زمانی که دستش از دنیا کوتاه شد از مال دنیا جز یک خانه محقر و چند جریب زمین کشاورزی، هیچ نداشت.
مرحوم مشدی آقا میدی
👈 مردمی بود
👈 عاشق خدمت بود
👈 علاقه شدید به مردم ِ رباطمراد داشت
👈 دوست داشت جوانان روستا عالیترین مدارج علمی را طی کنند
👈 به تربیتِ صحیحِ فرزندان خود نیز اهتمام و توجه ویژه ای داشت
👈 شجاع ، نترس و خستگی ناپذیر بود
👈 پشت کار داشت
👈 روابط عمومی بسیار بالا ، توام با احترام و تعامل سازنده با مردم و مسئولین داشت
👈سفره دار بود
👈 در طولِ دو سه دهه، رباطمراد را به چنان جایگاه رفیعی در بین روستاهای شهرستان خمین و استان مرکزی رسانید که همه شگفت زده شدند.
🌼 چند بیت شعر تقدیم به روح بلندِ زنده یاد ، شادروان،مشدی آقا میدی:
ا🔸کاش میشد، زندگی تکرار داشت
I🔸لااقل تکرار را فقط یک بار داشت
ا🔸کاش میشد پیدا، مردی شبیه او
I🔸تا کُند زمین حاصلخیز را زیر و رو
ا🔸تا بپاشد بذرِ محبت و تلاش و امید
I🔸تا نشنویم و نبینیم جوانِ نا امید
ا🔸تا بچینیم در باغِ این کهن دیار
آینده ِ روشن و پیشرفت و بازار ِ کار
🟢 بخش سوم: کداخدا مهدی الگویی برای مدیریت روستایی
بدون تردید کلید حل مشکلات و معضلات رباطمراد، وحدت و انسجام همه افراد و اقوام است، همه باید با برادری و اتحاد، دست در دست هم برای ساختن روستایی آباد و رفع مشکلات گام برداریم، دستکم اگر در این راه قدم بر نمیداریم، به حرمت بزرگانی همچون مشدی آقا میدی، دست از تفرقهافکنی برداریم، دست از حسادت و کارشکنی برداریم، از چوب لای چرخ دیگران گذاشتن و پروندهسازی در محاکم قضایی دست بر داریم.
بدیهی است که برای اداره رباطمراد با این پیشینه تاریخی و این فرهنگ غنی، به زنان و مردان ِ با خدا و با ایمان، با سواد، خوش فکر، خوش بیان، کار بلد و شجاع، با افکار و ایدههای نو نیاز داریم.
بزرگوارانی که نامزد شورای روستا گشته و رأی میآورید!
عزیزی که در جایگاه دهیاری به قصد خدمت به مردم ارجمند رباطمراد برگزیده میشوی!
اگر بنا دارید ادامهدهنده راه، روش و منش ِ مرحوم مشدی آقا میدی باشید، ببینید او چه کرد، چه گفت، چگونه گفت، از چه مسیری حرکت کرد تا شد مشدی آقا میدی.
و جمله آخر هم تقدیمِ عموم مردم رباطمراد:
همواره افرادی را به عنوان اعضاء شورای اسلامی انتخاب کنید که هم ویژگیهای ذکر شده بالا را داشته باشند و هم برای خدمت به مردم، قدم در این راه گذاشته باشند.
رباطمراد به خادمین دلسوز، فداکار، پرتلاش و عاشق رباطمراد نیاز دارد. سرنوشت فردای رباطمراد، همواره در دستان خود مردم است.
🌹 درست انتخاب کنیم 🌹
🌹 اصلح را انتخاب کنیم 🌹
در پایان، نیک وظیفه خویش میدانیم از ابراز لطف و محبت ِ همه عزیزانی که در تهیه و تنظیم این مجموعه، نهایت همکاری را با ما داشتند به ویژه:
حاج محمد تقی و آقا اسدالله محمدی (فرزندان بزرگوارِ مشدی آقا میدی)
آقای کریم حیدری و آقا مهرداد محمدی (نوههای گرامی ایشان ) و دیگر دوستان، تقدیر و تشکرِ وافر به عمل آوریم.
سلام بر مدیر و مسول محترم و زحمت کش وبگاه که با پیدا کردن و انتشار عکس ها و مطالب قدیمی خاطرات انهارا برای ما زنده میکند من متولد سال ۱۳۲۴ در میانرودان هستم ودر سال ۱۳۳۹ بقول معروف تصدیق کلاس ۶ را از دبستان انوری شهکوبه گرفتم و بعضی از هم کلاسی ها که یادم هست کریم و اسماعیل محمدی دو برادر دو قلوی غیر شبیه به همدیگر و عزت اله حیدری و علی محمدی ( از بچه های حاج ملاعلی) بودند من کدخدا مهدی مشهور به ( مشدی اقا میدی )را میشناختم و قیافه اش را که معمولا سوار بر دوچرخه اینطرف و آنطرف میرفت میرفت در ذهن دارم خدا رحمتش کند انسان خوشنامی بود ولی در همان سال ها میانرودان خودش کدخدای جداگانه داشت بنام ( کدخدا مد اسماعیل ) که در نوع خود دیکتاتوری بود ( خدا اوراهم رحمت کند )و من فکر میکنم بند میانرودان با همت و پیگیری او ساخته شد چون همان موقع خود رباط مراد بند خاکی یا گلی داشت البته ما در سال ۱۳۳۷ از میانرودان به یمن مهاجرت کردیم و شدیم رعیت حاج علی اکبر محمودی والسلام
درود بر شما
جناب آقای محمدی ضمن سپاس از نظر شما، مطالب درج شده در خدمات مرحوم مشهدی آقای مهدی، توسط فرزند ایشان آقای تقی محمدی برای ما ارسال شده است. لذا موردی که شما خاطرنشان فرمودید را تحقیق بیشتری خواهم نمود و نتیجه را در همین دیدگاه به عرض خواهم رساند.
سپاس از شما
سلام در مورد این که تلگرام فیلتر میشه وشما پیشنهاد سایت رباط مراد رو میدن ب نظرم خیلی مطلوب نیست. بهتر نیست در سروش و… کانال زده بشه برای رباطمراد
درود و سپاس از شما بازدیدکننده گرامی!
شوربختانه هنوز پیامرسان کامل، پرسرعت و مناسبی در میان پیامرسانهای داخلی پیدا نکردهایم، بدیهی است در صورتی که روزی بخواهیم از تلگرام کوچ نماییم بر اساس یک نظرسنجی، پیامرسان مناسب را انتخاب خواهیم نمود.