جریانهای غربی رطوبت را از اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه میآورند که در زمستان با کم فشارهای بارانزای مدیترانهای همراه است، این جریان مرطوب در اثر برخورد با جریان سرد آسیای مرکزی و سیبری موجب ریزش برف و باران شده و به علت نزدیکی رباطمراد با شرق رشته کوه زاگرس باعث تشدید بارندگی میشوند.
در ادامه به بررسی بادهای محلّی رباطمراد میپردازیم.
بادهای محلّی رباطمراد
بادهای محلّی که به سرزمین تیمره و رباطمراد می وزند عبارتند از:
۱- باد پایین: این باد در تمام طول سال و بیشتر در تابستان از جهت شرق و جنوب شرقی میوزد و از نظر کشاورزان سودمند میباشد. (باد خرمن، باد خنک، باد کویر)
۲- باد بالا: در زمستان از ارتفاعات پایکوهی زاگرس به طرف شرق میوزد و در تابستان اگر بوزد غارتگر نامیده میشده زیرا برای خرمن باد دادن مناسب نبوده است.
۳- جریان هوای ملایم غربی: در بیشترین اوقات سال برقرار بوده و سبب انتقال آلودگیهای مناطق غربی کشور شامل گرد و غبار و گازهای سمی به ویژه از منطقه پتروشیمی شازند و خمین، پالایشگاه اراک و دود شهری معلق شهر خمین میگردد.
۳- باد اصفهان: بیشتر به نواحی شمال شرق تا جنوب شرق اثر میگذارد و از جانب اصفهان و کاشان میآید که اهالی این باد را ناپاک میدانستند زیرا در تابستان و پاییز آفت درخت مو، لوبیا و ماشک می باشد این باد به باد کاشی معروف بوده ودر زمستان با گرد و غبار همراه است.
۴- باد خنک: این باد در نیمه تابستان (چهل و پنجم) میوزد که به دنبال آن شدّت گرمای تابستان کمتر میشود.